Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Анкета
Вашият избор на училище за 1 клас се определя от:

престижа на училището
престижа на училището
63% [94 гласували]

разстоянието до дома
разстоянието до дома
31% [46 гласували]

други
други
7% [10 гласували]

Брой гласували: 150
Трябва да сте регистриран за да можете да гласувате.
Начало: 08.01.14

Архив
ЧАСОВНИК

Забавно!
Игри за най-малките ни ученици

създадени от големите ученици

Игра за двама
Смятай със Снежанка
Игра "Судоку"

Знаеш ли английски?
Твоята зодия

още игри
ФЕСТИВАЛ НА ЗДРАВЕТО се проведе в район „Люлин”
ФЕСТИВАЛ НА ЗДРАВЕТО

в район „Люлин”

под мотото

„Не на дрогата, алкохола и тютюнопушенето”На 31.10.2012 г. в 40 СОУ „Луи Пастьор” се проведе ученически „Фестивал на здравето” по предварително определени фестивални дисциплини – волейбол момичета и момчета, теглене на въже, индивидуални изпълнители и вокални групи. Организаторите на фестивала – Областния съвет по наркотичните вещества – София, Местната комисия за борба с противообществените прояви към СО – район „Люлин” и Центърът за социална превенция към нея, както и партньорските организации в лицето на Столичната регионална здравна инспекция и Клиниката за терапия на зависимости „Канчелов” се бяха постарали да осигурят спокойна и жизнерадостна атмосфера за участниците, ученици от седем училища и от Културния център в района , както и много и интересни награди
Учениците от 56 СОУ ”Проф. К. Иречек” спечелиха две първи места – в състезанието по волейбол/момчета/ и в турнира по теглене на въже. Достойно се представи и вокалната група на училището „ФолкАрт” с ръководител Станислава Тодорова.
След като Димитър Лазаров – Секретар на РСНВ към СО, консултант в Центъра за социална превенция в район „Люлин” и психолог в 56 СОУ„Проф.К.Иречек” откри фестивала, той посочи и основния смисъл на събитието – чрез спорт, изкуство и други позитивни дейности да се каже решително „НЕ НА ДРОГАТА,АЛКОХОЛА И ТЮТЮНОПУШЕНЕТО”. Участниците бяха призовани не толкова да сде борят за победа над съперниците си във фестивалните дисциплини, а да се забавляват от сърце и да осмислят идеята за пълноценен и здравословен начин на живот. Димитър Лазаров посочи, че да си здрав не означава да не си болен, а да се стремиш към
саморазвитие и да бъдеш оптимист.
Приветствия към гостите, участниците и публиката отправиха г-н Милко Младенов – кмет на СО – район „Люлин”и Председател на МКБППМН, както и представители на водещите национални институции по превенция на зависимостите.
Накрая всеки, който желаеше от присъстващите, можеше да отправи лично послание на специално поставените постери, независимо дали е гост, участник или зрител.