Вход
Потребител

ПаролаНе сте потребител?
Натиснете тук за да се регистрирате.

Забравихте паролата си?
Поискате си нова тук.
Анкета
Вашият избор на училище за 1 клас се определя от:

престижа на училището
престижа на училището
62% [93 гласували]

разстоянието до дома
разстоянието до дома
31% [46 гласували]

други
други
7% [10 гласували]

Брой гласували: 149
Трябва да сте регистриран за да можете да гласувате.
Начало: 08.01.14

Архив
ЧАСОВНИК

Забавно!
Игри за най-малките ни ученици

създадени от големите ученици

Игра за двама
Смятай със Снежанка
Игра "Судоку"

Знаеш ли английски?
Твоята зодия

още игри
Йерархия на статиите
Статии: училищния психолог ни съветва
Внимание "дрога" >>
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
Вие трябва да знаете:
Днес, при масовото разпространение на наркотиците, НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН от тази беда, НИТО ЕДНО СЕМЕЙСТВО!

ВНИМАНИЕ ПРАЗНИЦИ
Празниците имат не само хубави страни. Понякога те могат да носят сериозни рискове за невнимателните. Празничната еуфория и многото свободно време, което имат учениците създават условия за наранявания с пиротехнически средства, злоупотреба с алкохол, опитване на психоактивни вещества. Често дългите нощи, скучните от гледна точка на много ученици обеди и вечери с родители и роднини могат да доведат до срещи с опасни хора, които предлагат „интересни” преживявания чрез „пътуване” с дрога. >>>

ВНИМАНИЕ – АНАБОЛНИ СТЕРОИДИ!

Една нова модна вълна си пробива път – засилената употреба на анаболни стероиди и енергийни напитки сред много от учениците, включително и в район „Люлин”. Стремежът им да направят бързо мускулна маса, да придобият по изкуствен начин енергия и сила е много опасен за развитието им. >>>

ДИНАМИКА НА ОТНОШЕНИЯТА В КЛАС
(за преподаватели)

Общуване
Природата на общуването в класната стая е най-важния аспект на тази динамика. Общуването може да бъде вербално и невербално. В класната стая съобщенията се превръщат в рутина, в част от самовъзпроизвеждащи се модели. Някои автори, като Дейвид и Роджър Джонсън въвеждат термина „структура на целите”, за да опишат моделите на взаимодействие в клас. Сътрудничаща структура на целите има тогава, когато учениците смятат, че собствените им постижения зависят от това как съучениците им постигат своите цели. При тази структура на целите има най-добра комуникация между учениците, конструктивно управление на конфликтите, намален страх от неуспех, доверие, приемане и подкрепа и емоционална включеност в ученето.

НА ВНИМАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ!
Разпознаването на учениците, които експериментират с психоактивни вещества се характеризира със следните особености:

НАПРАВИ ЗДРАВЕТО СВОЯ НОВА ТРЪПКА В ЖИВОТА
Под това мото световната организация за борба с наркотичните вещества UNODC осъществява своята кампания за 2013 г. Основният акцент на кампанията е да бъдат информирани младите хора за вредите от новите психоактивни вещества.

Опасности за децата през лятото >>

През лятото децата имат много свободно време, тъй като не са на училище и това крие предизвикателства и опасности. Свободното време често е изпитание за учениците, особено ако родителите са прекалено ангажирани служебно. Какви са основните опасности пред децата през лятото?

СПОДЕЛЯЙТЕ ПРОБЛЕМИТЕ СИ! >>>
Нека напомним в началото на учебната година , че една от основните предпоставки за успешното решаване на проблемите в училище е установяването на доверие между учители, ученици и родители. Тогава всички могат съвместно да използват опита и знания си за да преодолеят на пръв поглед непреодолими трудности.

УСЛОВИЯ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ ИЛИ НАМАЛЯВАНЕ НА УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА ПРИ УЧЕНИЦИТЕ >>>
Условията за употребата на психоактивни вещества обхващат психологически и поведенчески, семейни и социални характеристики. Факторите, които се свързват с по-голям потенциал за употреба на дроги, се наричат рискови, а тези, свързани с намален потенциал за употреба – протективни.